torsdag 27 juni 2024

Åsas soecuakarbete/ Ett manus skrivet av: Marika FrykholmEa

 Ett klassurm på en skola på söder i Stockholm som heter Mellan hödsskolans gymnasum. 

Fyra tjejer ska framföra ett specialarbete. De har blivit insprierade av den engelske 1900- tals författaren  David Lodge`s omran: " Nice Work". En av huvudpersonerna i " NIce Work" är en tjej. Hon heter Dr. Robyn Penrose. Hon är doktorand i engelsk litteratur med särskild inriktning mot den engelska industriromanen. Med världsberömda engelska 1800- tals författare så som till exempel Charles Dickes och de 3 systrarna Bronte. Charlotte Bronte, Emily Bronte och Anne Bronte.

De fyra tjejerna har därför bestämt sig för att presentera sitt specialarbete med inriktning mot engelsk äldre litteratur och har bestämt sig för att börja med Charles Dickens roman: " Bleak House". 

Mia Svensson, ( lärare på dramaprogrammets första år på Mellanhöjdsskolan på söder i Stockholm:
" Då så tjejer", " Jag är enormt nyfiken på vad ni har att berätta angående ert speicalarbete" " Låt oss börja med dig Åsa".

Åsa Karlsson, (  först års elev på dramaprogrammet på Mellan höjdsskolans gymnasium på söder i Stockholm):
" Vi har bestämt oss för att börja med att prata om Charles Dickens roman: " BLeak House". Den handlar om den föräldralösa unga flickan Miss Ester Summerson som kommer till Bleak House och där möter två föräldralösa syskon varav hon ska vara sällskapdsdam åt den unga systern i syskonparet. " Bleak House" handlar också om en urgammal arvstvist i ett fall som heter " Jandyce and Jandyce" som behandlr flera  testamenten".. " Det är hitills oklart vem/ vilka de rättmätiga arvingarna/ arvingen är": 

Mia Svensson, ( läraren) ler nöjt.

" Vad spännande tjejer"! " Jag ser mycket fram emot att få höra fortsättningen av er presentation av ert valda specialarbete". 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar