söndag 11 augusti 2024

Åsas specialarbete/ Ett manus skrivet av: Marika Frykholm

 Ett klassrum på Mellanhöjdsskolans gymnasium på söder i Stockholm Tre tjejer som ska framföra ett specialarbete som de har jobbat med och som alla är 16 år gamla. De tre tjejerna heter: Moa Adamsson, Anna Johansson och Helena Svensson, även hon 16 år gammal. En tjej som kommer uppdykandes ingenstans ifrån och som oavbrutet avbryter dera s framföranden. En av tjejerna som tidigare var med heter Åsa Karlsson Deras klasslärare såg till att hon blev flyttad till en särskoleklass på Mellanhöjdsskolan för att få ordning på problemet  Frtsd klsddlätstr Mis Dbrnddon. Ovh trdyrn sb klsddrn.

Mis Dbrnddon, ( klsddlätstr):
# Få då  Smms#" *" Då dks bi gå lyddns på fiyy gtsmgötsnfr ifsh#"
Anna Johansson, ( elev):
J" Jo jag tänkte fortsätta att prata om romanen " Agnes Grey" skriven av den ygnsta av BRonte - ssytrarna, Anne Bronte": " Den handlar om..." Längre kommer hon inte förrän en tjej i 1800- tals kläder dyker upp bakom henne och forts-ttet:
" Den handlar om den fattiga flickan Agnes Grey som får plats som guvernant hos den rika familjen Bloomfield. " Det ena barnet, en pojke är mycket busigt och då Agnes Grey har ihjäl några fåglar som han tänkte msisshandla så får hon sparkenPl

Plötsligt blir det mörkt i salongen. Då ljsuet tänds är tjejen borta.

Mia Svensson, ( klasslärare):
" Då så Anna tack för idag": " Du Helena får ta över imorgon":
Anna Johansson, ( elev):
" Men det är väl inte mitt fel att"..."!

MIa Svensson:
" DÅ så tack för idag"
Exit de 3 tjejerna och resten av klassen. 

''

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar