torsdag 15 augusti 2024

Åsas specialarbete/ Ett manus skrivet av: Marika Frykholmeett

 Ett klassrum på Mlelanhöjdsskolans gymnasium på söder i Stockholm. Tre tjejer som ska framföra ett specialarbete som de har jobbat med och som alla är 16 år gamla. De tre tjejerna heter: Moa Adamsson, Anna Johansson, och Helena Svensson, även hon 16 år gammal. En tjej som kommer uppdykandes bbakom dom  som oavbrutet avbryter deras presentationer. Deras klasslärare Mia Svensson. Och resten av klassen.

Mia Svensson, ( klasslärare):
" Då så Anna! " Idag är det din tur att göra din presentation av ert specialarbete": 
Anna Johansson,( elev):
" Jo jag hade tänkt fortsätta berätta om den engelska 1800- tals författarinnan, Jane Austen`s roman " Pursuasion" som även finns som film på Netflix": " Den..."
Längre hinner hon inte innan hon blir avbruten av en tjej iförd 1800- tals kläder som kommer uppdykadne bakom henne och säger:
" Jo Jane Austen`s roman, " Pursasion" eller som den heter översatt till svenska: " Övertalaning" som även finns som film på Netflix med samma titel handlar om den mellersta systern av tre systrar i familjen Elliott som bor på Kellynch Hall i England på 1800- talet": " Men fadern har varit väldigt slösakktig så då de inte längre har råd att bo var på Kellynch Hall så måste familjen Elliott överlåta huset åt en admiral i den engelska flottan som nyligen har besegrat Napoleon och som just har återvänt hem till Englaand": " Men fadern avskyr tanken på att ha en admiral i flottan i sitt hus men går ändå med på det då admiralens bror kapten Wentworth som tidigare varit förälskad i den mellersta systern Anne Ellioett som nbobade honom på grund av att han då var en fattig kapten utan några framtidsutsikter har nu blivit en rik  berömd kapten som alla flickor blir förälskade i". Däribland den ena systern en miss  Louisa Msgrave".

Plötsligt blir salongen svart. När ljuset tänds har tjejen i 1800- tals kläderförsvunnit.

MIa Svensson, ( klasslärare) lutar huvudet i händerna och säger:
" Jag trodde att vi skulle slippa de här dumheterna nu": " Bra tjejer": " Då tackar vi för idag": " Helena du får ta över imorgon":
Anna Johannson, ( eelv):
" MEn det är väl inte mitt fel att::"

Mia Svensson, ( klasslärare):
" Tack för idag" ! " VI ses imiorgon"!
Exit de trje tjejerna och resten av klassen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar