tisdag 6 augusti 2024

Åsas specialarbete/ Ett manus skrivet av: Marika Frykholm

 Ett klassrum på Mellanhöjdsskolans gymnasium. Fyra tjejer som ska framföra ett specialarbete som de har jobbat med har precis blivit tre tjejer som alla är 16 år gamla. De 3 tjejerna heter: Moa Adamsson, Anna Johansson och Helena Svensson,l även hon 16 år gammal. Deras klasslärare Mia Svensson. En tjej som dyker upp ingenstans ifrån och som hela tiden avbryter deras framföranden. Och resten av klassen.

Mia Svensson, ( klasslärare):
" Då så då är det din tur Moa att få göra ditt framförande av ert specialarbete".

Moa Adamsson, ( elev):
" Jo alltså jag skulle prata om Netflix- serien " The Playlist som handlar i det första avsnittet om Spotifys grundare Daniel Eks och hans framgångssaga som:::" Här blir hon avbruten av en tjej i moderna kläder som kommer uppdykandes bakom de 3 tjejerna som säger:
" Daniel Eks framgångssaga som blev starten på grundandet av Spotify": Alla avsnitten i Netflix- serien, " The Playlist, ( vars manus är skrivet av: Christian Spurrier), har fått sina avsnitt tillägnade efter en av medskapandet av Spotify".

Det blir alldeles svart i salongen. När ljuset tänds är tjejen i moderna kläder borta. MiaSvensson sitter med huvudet lutat i händerna.  

Mia Svensson, ( jklasslärare):
" Jag trodde problemet var löst med att jag lät Åsa Karlsson börja i särskoleklass. Men tydligen så var så inte fallet": " Då så Anna det blir din tur imorgon att vi får lyssna till ditt framförande av ert spercialarbete imorgon":
Moa Admsson, ( elev):
" Men det är väl inte mitt fel att::: "
Mia Svensson, ( klasslärare):
" Tack ska ni ha för idag":

Exit de 3 tjejerena och resten av klassen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar