söndag 18 augusti 2024

Åsas specialarbete/ Ett manus skrivet av Marika Frykholm

Ett klassrum på Mellanhöjdsskolans gymnasium på söder i Stockholm. Tre tjejer som ska framföra ett specialarbete som de har jobbat med och som alla är 16 år gamla. De tre tjejerna heter: Moa Adamsson, Anna Johansson, och Helena Svensson, även hon 16 år gammal. Gruppen bestod även av en fjärde medlem, Åsa Karlsson som nyligen blev förflyttad till en särskoleklass på Mellanhöjdsskolan. En tjej oavbrutet kommer uppdykandes bakom de tre tjejerna och acbryter deras framföranden. Deras klasslärare MIa Svensson, Och restne av klassen.

Mia Svensson, ( klasslärare)::
" Då så Helena": " Nu är det din tur att presentera din ena del av ert specialarbete".
Helena Svensson, ( Elev):
" Jag tänkte prata om en roman som blivit filmatiserad av en engelsk 1900- tals författare som heter David Lodge.. Hans ena roman som blivit filmatiserad heter: " Nice Work". " Den...." Längre hinner hon inte förrän en tjej i moderna kläder kommer uppdykandes bakom henne och fortsätter framförandet:
# Den romanen som blivit filmatiserad av den engelske 1900- tals författaren heter: " Nice Work", och den har blivit filmatiserad och har samma titel som romanen. Den handlar bland annat om en tjej som heter Dr. Robyn Penrsoe som är doktorand i engelsk litteratur med särskild inriktning mot den engelska industriromanen som mest utspelar sig undere 1800- talet i England": " Dr. Robyn Penrose får som uuppgift av sin chef att en dag i veckan vara en " skugga" till en chefsfabrikör som heter Mr. Vic Wilcox": Mr. Vic Wilcox kan ingenting om den akademiska världen och Dr. Robyn Penrose kan ingenting om fabriksvärlden": " De två har mycket att lära sig av varandra".

Det blir mörkt i salongen. När ljuset tänds har tjejen i moderna kläder försvunnit.
Mia Svensson, ( klasslärare) lutar huvudet i händerna. 
Mia Svensson:
" Jag trodde att vi var färdiga med de här dumheterna".
Mia Svensson:
" Då så tack ska ni ha för idag": " Då blir det din tur Moa att fortsätta er presentation imorgon":
Helena Svensson, ( elev):
" Men det är väl inte mitt fel att:::?!"
Mia Svensson:
" Tack ska ni ha för idag"!
Ecit de tre tjejerna och resten av klassen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar