söndag 14 juli 2024

Åsas specialarbete/ Ett manus skrviet av: Marika Frykholm

 Ett klassrum på Mellanhöjdsskolans gymnasium. Fyra tjejer ska framföra ett specialarbete som de har jobbat med. De fyra tjejerna  är alla 16 år gamla. De heter: Åsa Karlsson, Moa Adamsson, Anna Johansson och Helena Svensson, även hon 16 år gammal. Deras klasslärare, Mia Svensson. Samt den övriga resten  av klassen. 

Mia Svensson, ( klasslärare):
" Då så Moa". " Då ska det bli mycket intressant att få lyssna till din presentation av den engelwske 1900- tals författaren David Lodge`s roman, " Nice Work" som du har sett en tv- serie version av med samma titel".

Åsa Karlsson, (elev):
" Jag har tänkt annorlunda". " jag tänker istället framföra en presentation om den engelska 1800- tals författarrinnan Jane Austen`s roman, " Perusuasion" = översatt till: " Övertalning" till svenska som även den finns som film som handlar om:..."

Längre hinner hon inte förrän hon blir avbruten av en tjej iklädd en 1800- tals klänning som hoppande dyker fram framför henne och säger:
" Persuasion" av Jane Austen, " som på svenska heter: " Övertalning", handlar om Anne som är kär i en man som är kapten som heter kapten Wentworth". " Men då hon var yngre så nobbade hon honom för han var bara en fattig kapten utan några framtidsutsikter". " Nu har han blivit rik och Anne är fortfarande jättekär i honom". 
Sedan försvinner tjejen iförd 1800- tals klänning spårölöst.

Mia Svensso bestämt:
" Jag ska reda ut det här": Går ut ur klassrummet. Där är det inte en människa. 

Mia Svensson:
" Då så vi måste reda ut det här": " Till vidare överlåter jag åt Moa att återkomma imorgon med resten av presentationen". " Tack ska ni ha för idag":

Exit de fyra tjejerna och resten av klassen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar