lördag 27 juli 2024

ÄSas specialarbete/ Ett manus skrivet av: Marika FrykholmEtt

 Ett klassrum på Mellanhödsskolans gymnasium på söder i Stockholm. Fyra tjejer som alla är 16 år gamla ska framföra especialarbete som de har jobbat med. De fyra tjejerna heter: Åsa Karlsson, MOa Adamsson, Anna Johansson och Helena Svensson, även hon är 16 år gammal. Deras klasslärare Mia Svensson. En tjej som dyker upp ingenstans ifrån och oavbrutet avbryter deras framföranden. Och resten av klassen.

Mia Svensson, ( klasslärare):
" DÅ så Åsa": " Jag ser fram emot att få höra ditt framförande idag": 
Åsa Karlsson, ( elev):
" Jag har tänkt att prata om den engelska 1800- tals författarinnan Jane AUsten`s roman:: " Pride and Prejudice" eller som den heter översatt till svenska: " Stolthet och fördom" som även finns som film från år 1980, den.."
Längre hinner hon inte förrän hon blir avbruten av en tjej i 1800- tals kläder som kommer framhoppande och säger:
" JO Pfilmen " Pride and Prejudice", eller " Stolthet och fördom" handlar om de fem systrarna Bennet och deras mor Mrs Benet som har som mål li livet att se sina döttrar gifta, gärna med förmögna unga män": " En dag så flyttar en Mr. Bennet som är både rik, ung, och ogift in i grannskapet där de bor. Mrs. Bennet blir vild av förtjusning och bönar och ber sin man, MR. Bennet om att han ska avlägga visit hos Mr. Bennet så att de kan bekanta sig med honom på deras nästa bal": " Mr. Bennet avlägger en visit hos Mr. Bennet och till Mrs. Bennets stora förtjusning blir hennes äldsta dotter Jane Bennet uppbjuden två gånger på balen av Mr. Bingley": "Men den stolte och högfärdige Mr. Darcy, Mr. Bingleys bästa vän nobbar Miss Jane Bennets näst äldsta syster; MIss Elisabeht Bennet bryskt", till Miss Elisabeths Benets stora  irriatio": 
Plötsligt blir hela salongen svart. Då ljuset tänds igen är tjejen i 1800- tals kläder borta. 
Mia Svensson:
" Det här var konstigt". Mia Svensson går med bestämda steg ut ur klassrummet. Där är tomt.

MIa Svensson:
" Då så Åsa": " Du Moa får ta vid imorgon och framföra det du har förberett då":
Åsa( supprört);
" Jehndetnårnvåon8htenj8ttnfeonattll"!
J(anSvehssson:

" DÅ ses vi imorgon"!
Exit de fyra tjejerna och resten av klassen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar