måndag 1 juli 2024

Åsas specialarbete/ Ett manus skrivet av: Marika Frykholm

 Ett klassrum på Mellanhöjdsskolans gymnasium på söder i Stockholm. Fyra tjejer som alla är 16 år gamla ska  framföra ett specialarbete som de har jobbat med om litteratur och filmer som de gillar. Tjejerna heter: Åsa Karlsson, Moa Adamsson, Anna Johansson och Helena Svensson, även hon 16 år gammal.

Mia Karlsson står utanför klassrumsdörren och ser förvirrad ut. Framför henne står hennes elev Åsa Karlsson och läser i några papper. 

Mia Svensson, ( klasslärare, förvirrat):
" Men Åsa" ! " Vad gör du här"? " Du var ju just inne i klassrummet och hade en 1800- tals klänning på dig och sa at du var  MIss Elisabeth Bennet som skulle gå på bal på Netherfield av Jane Austen"?
Åsa, ( elev på Mellanhöjdsskolans gymnasium, lika förvirrat):
" Nej det var inte jag". " Jag har varit härute hela tiden": "J ag höll på och övade för min presentation av vårt specialarbete och glömde bort tiden".
Mia Svensson, ( klasslärare bestämt):
"Men då går jag in i klassrummet och pratar med henne som var där nyss". 
Mia Svensson öppnar dörren. Inne i klassrummet syns nu bara de 3 tjejerna, Moa Adamsson, Anna Johansson och Helena Svensson. Av tjejen i 1800- tals klänning finns inte ett spår. De 3 övriga tjejerna är likbleka.

Moa Adamsson:
" Hon bara försvann"!" Hon gick upp i rök". " Hon gick ut genom väggen där och försvann". 

Mia Svensson, ( bestämt):
" Det måste finnas en förklaring". " Men kom nu Åsa så kan du få framföra din presentation". 

Åsa Karlsson går in och framför sin presentation. 

Mia Svensson:
" Det gick ju riktigt bra". " Jag ser fram emot imorgon att få höra någon av er andra framföra sin presentation av det ämne ni har valt". " Ni kan gå nu". f

Eleverna reser sig upp och går ut genom dörren. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar