torsdag 14 april 2022

En arkeologisk spökhistoira/ Ett manus skrivet av: Marika Frykholm

 

Helena var tillsamans med en av tjejerna som skulle bli nanny. Hon hette Anne Grigson. Anne Grigson gjorde sitt första jobb som studerande til nanny på den gamla Viktorianska skolan för blivande nannies i London hos en familj som heter Smith. Den består av mamman, Mrs. Elisabeth Smith som arbetar på en bank, och pappan Mr. George Smith som äger  en restaurant. Och så lille Benjamin Smith som var fyra år gammal. Den här dagen var Helena och Anne Grigson ute och drog vagnen med lille Benjamin i,  på en gata för de skulle till ett cafè och ta en fika då Helna såg  Betil Oskarsson stå framför kassan på cafèet de skulle till redo att betala det han hade beställt. 


Helena går snabbt fram till Bertil Oskarsson. Hon tar upp mobilen och tar ett kort på honom med mobilkameran. Sedan går hon till den närmaste busshållplats och tar bussen till den närmaste polisstationen. Där går hon till den närmaste polisen. 

Helena tar upp mobilen och visar kortet på Bertil Oskarsson för polisen.

Helena säger:

" Den här mannen slog ner mig". " Han är efterlyst av polisen".

Polisen ringer till Mrs. Henry på Helenas internatskola i Surrey utanför London.

Mrs. Henry  kommer till polistationen och skjustar Helena tillbaka tilllbaka till internatskolan i Surrey utanför London.

Mrs. Henry säger:

"Så ja Helena". " Här ska du få et tryggt och bra ska d se". " Du förstår det är ingen förutom du själv som har sett Bertil Oskarsson".

Helena vänder sig om och springer till sitt rum. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar