torsdag 14 december 2017

Den hemska klassresan, forts./ Av: Marika Frykholm

Helenas fosterfar, Peter Thomasson hade kommit överens med Brukskvistas hembygdsförenings ordförande Oskar att de allihopa skulle mötas ute i Brukskvistas hembygdsförenings lokaler den kommande lördagen.

Så på lördagmorgonen satte sig Peter Thomasson, hans fru Cecilia tillsammans med deras barn David, Jakob, Eva och Kristina och Helena i bilen som var en minibuss och åkte iväg till Brukskvistas hembygdsförenings möteslokaler ute på Adelsö.

Väl på plats ute på Brukskvista mötte Oskar dom och tillsammans gick de in i köket på Brukskvistas hembygdsförenings lokaler. Oskar bjöd på kaffe och smörgåsar till lunch. Sedan satte han igång att berätta att han hade tagit reda på mera fakta om den vandringssägnen som Helena hade hört då hon hade åkt på sin otillåtna resa ner till Skåne till den henbygsföreningen på Österlens möte om den vikingagravplatsen som det sades att det vilade en förbannelse över.

Eftersom det snart skulle vara jullov så föreslog därför Oskar att de allihopa skulle åka tillsammans ner till Skåne till Österlen och boka ett möte med den hembygdsföreningens ordförande Karin som Helena hade träffat på sin otillåtna resa.

Det tyckte Peter och Cecilia Thomasson lät som en mycket bra idè. De kom överens om att Peter och Cecilia Thomasson tillsammans med sina barn och Helena skulle fira julen nere i Malmö och att Peter Thomsson skulle boka hotellrum i Malmö så skulle Oskar komma ner på annadag jul och då kunde de tillsammans dagen efter åka ut till den hembygdsföreningen på Österlen som Helena hade besökt på sin otillåtna resa. Det lät som ett bra förslag tyckte de allihopa och därmed avslutade de mötet och Peter Thomssson tog familjen tillsammans med Helena och åkte tillbaka till Stockholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar