söndag 12 november 2023

Moas specialarbete/ Ett manus skrivet av: Marika Frykholm

I en lektionssal på Mellanhöjdsskoln på söder i Stockholm. Eleverna Moa Adamsson, Åsa Karlsson, Rebecka Olsson och Karin Olavsson ska presentera sitt specialarbete. Om den engelska industriromanen. Dom är särskilt inspirerade av den engelske 1900- tals författaren, David  lodge på grund av att enav huvudpersoerna i David Lodege`s roman: " Nice Work" är en tjej som heter Dr. Robyn Penrsose. Dr. Robyn Penrose är doktorand  i engelsk litteratur med särskild inritning mot den engelska industriromanen. Med världsberömda engelska 1800- tals författare så som till exempel Charles Dickens och de 3 systrarna Bronte. Charlotte Bronte,Emily Bronte och ANne Bronte.

MIa Svensson, ( klasslärare):
" Idag tjejer ska ni få presentera den engelska roamnen som ni har sett en film på som heter: " Bleak House" baserad på den engelske 1800- tals författaren Charles Dickens roman med samma titel. " Moa skulle du vilja vara snäll och börja presentationen".

Moa Adamsson, ( elev på dramaprogrammet på Mellanhöjdsskolan 16 år gammal):
" Bleak House handlar delvis om arvstvist som behandlar familjerna Jandice och Jandice": " Det handlar om ett anta testamenten och den stora frågan är vem som ska få ärva pengarna": " Det rör sig om en ganska stor summa pengar och denna arvstvisten har pågåt i flera år":  I centrum står två föräldralösa ungdomar, en tjej och en kille och deras kompanjon, Miss Summerson som är föräldralös även hon på grund av att hon var född utanför äktenskapet och hennes mor dog vid födseln":

Mia Svensson:
" Bra jobbat Moa"! " Det var en alldeles utmärkt inledning av er presentation": " Jag väntar med spänning på fortsättningen": 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar