lördag 23 december 2023

Åsas specialarbete/ Ett manus skrivet av: Marika Frykholm

 Mellanhöjdskolans gymnasium på söder i Stockholm. 4 tjejer som går dramaprgrammets första år på Mellanhöjdsskolan gymnasieskola. De är alla 16 år gamla. Åsa, Karlsson, Moa Adamsdotter, Anna Oskarsson och Maria Pettersson är inspirerade av den engelske 1900- tals författaren David Lodge`s roman: " Nice Work". En av huvudpersoerna i " Nice Work" är en tjej som heter Dr. Robyn Penrose. Dr. Robyn Penrose är doktorand i engelsk litteratur med särskild inriktning mot den engelska industriromanen. Med världsberömda engelska 800- tals författare så som till exempel Charles Dickens och de 3 systrarna Bronte. Charlotte Bronte, Emily Bronte och ANne Bronte. 

Deras klassläare MIa Svnesson har givit klassen i uppgift att redovisa muntligt ett specialarbete. De 4 tjejerna har valt att prata om den engelska industriromanen. Idag ska de diskutera Cfilmen: " Hard times" som är baserad på Charles Dickens roman med samma titel.

Åsa Karlsson:
" Handlingen i " Hard times" av Charles Dickens är den om två syskon som heter Tom och Louissa. Deras far, Mr. Gradgrind är en mycket hård och sträng man. Han vill baara undervisa dom och sina elever i hans skola om livets kalla fakta och ingenting annat får de lära sig": "# En dag ertappas syskoknen Tom och Loiuse på ortens cirkus":  " Deras far Mr. Gradringd tar sig an ett av cirkusbarnen som är elev på hans skola, den unga flickan Cissy vars far har rymt sin väg":

Mia Svensson, ( klassläraren):
" Vad intressant tjejer"" Jag ser mycket fram emot att höra den spännande fortsättningern imorgon": 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar