tisdag 30 mars 2021

Tillbaka till Sigtuna/ Novell skriven av: Marika Frykholm

 Den kommande lördagen kom Oskar Lundkvist och hämtade Helena vid hennes fosterföräldrars, Thomas och Eva Svenssons, och deras barn, David, Jakob, Kristina, och  Karin Svenssons hem på Vasavägen 26 i Stocksund i Danderyd i sin bil.

De åkte tillsammans till Sigtuna dit de genast åkte till Sigtunas Vikingamuseum. Där gick de på en guidad rundtur på musèet. 

Det var då de var nära tillbaka till utgången vid Sigtuna Vikingamuseum som Helena fick syn på en man som liknade den mannen Bertil Karlsson som hade slagit ned henne på ägorna intill  Brukskvistas lägergård ute på Ekerö för flera år sedan. 

Han stod borta vid ingången till Sigtunas Vikingamuseum och Helena sprang dit och tog upp mobilen och tog ett kort av honom.

Sedan övergav hon Oskar Lundkvist och rusade iväg till busshållplatsen och tog bussen tillbaka till Stockholm. Där gick hon in till den närmaste polisstationen. Det visade sig vara densamme polismannen som var jourhavande polis då hon kom dit.

Helena visade kortet på mannen som liknade den mannen Bertil Karlsson som hade slagit ned henne på ägorna intill Brukskvistas lägergård för flera år sedan.

Den jourhavande polismannen ringde genast till Helenas fosterfar, Thomas Svensson som genast satte sig i bilen och kom och hämtade Helena och tog genast med henne till den Barn- och ungdomspsykiatriska avdelningen där hon hade varit de tidigare gångerna.

Liksom de tidigare gångerna fick Helena komma ut på dagarna endast för att med färdtjänst åka till sina lektioner med sin åttonde klass på Mellanhöjdsskolan på söder i Stockholm.

Då veckan var slut ringde Oskar Lundkvist till Helena då hon var tillbaka på fredagen hos sina fosterföräldrar, Thomas och Eva Svensson, och deras barn, David, Jakob, Kristina och Karin Svenssons hem på Vasavägen 26 i  Stocksund.

Oskar Lundkvist berättade att han hade varit i kontakt med styrelsen i sin hembygdsförening ute på Ekerö, Bruksvkistas hembygdsförenings styrelse och de hade kommit överens om att han skulle åka tillsammans med Helena ut till Birka på lördagen samma helg för att där gå på en till viking utklädd guide, guidad tur runt ön Birka. 

Helena blev alldeles till sig av spänning och förväntan. Det kunde inte gå snabbt nog innan det blev lördag, tyckte hon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar