tisdag 27 juli 2021

 


Visar inlägg som sorterats efter relevans för sökningen SkräckregissörenSortera efter datum Visa alla inlägg

måndag 8 juli 2019

Skräckregissören, novell skriven av: Marika Frykholm



Novell skriven av: Marika Frykholm

Månen lyser över staden. En ung kvinna kommer gående genom staden. Hon är nyinflyttad ny student vid den stora universitetsstaden och heter Malin Karlsson. Malin Karlsson drar på en stor tung väska. Hon kommer fram till ett hyreshus där hon går in. Hon går uppför trapporna och ringer på på en lägenhet. En kvinna öppnar. Kvinnan välkomnar Malin Karlsson varmt och ger henne studentlägenhetsnyckeln.
Malin Karlsson placerar den stora tunga resväskan mitt i hallen: Hon går ut genom dörren och låser den. Sedan kilar hon snabbt nerför trapporna och vandrar bort genom universitetsstaden till den närmaste studentnationen. Där skriver hon in sig vid ingången till nationshuset. Sedan går hon nerför trapporna till källarlokalen där det redan sitter en samling studenter som ser ut att vänta på ett möte av något slag.
Malin Karlsson slår sig ner i ringen bland de övriga studenterna. Då tar en av de manliga studenterna ett kliv framåt in i mitten av ringen av studenter. Den unge studenten tar till orda. ” Godafton mina damer och herrar”, hälsar han med en mörk och tydlig stämma. ” Mitt namn är Petter Karlsson och jag är er klubbmästare. Jag vill  bara meddela att vi i år kommer att ha extra roligt för jag har det stora nöjet att hälsa välkommen vår nye regissör. Välkommen Karl von Axelsson”!

Plötsligt släcks ljuset ner och källarlokalen blir alldeles mörk. Då tänds plötsligt lamporna på nytt och i mitten av cirkeln på golvet står en mycket märkligt uppklädd man. Han har en svart mantel och en käpp och säger till den moltigande samlade gruppen studenter: ” Välkomna allesammans”! ” Jag heter Karl von Axelsson och är en mycket välkänd  regissör för just studentspexensembler som er grupp. I höst kommer vi att få mycket roligt för det är jag som har det stora nöjet att regissera ert nya spex”!

Alla applåderar och därefter börjar man jobba med själva spexet. Men Malin Karlsson märker snart på de kommande spexmötena att det är något som inte riktigt stämmer. Saker försvinner från spexensemblen. När till slut en av studenterna också försvinner spårlöst har Malin Karlsson fått nog. Då drar Karl von Axelsson Malin tätt intill sig och kysser henne ömt på munnen samtidigt som han vänder sig till gruppen av studenter och meddelar: ” Detta är Malin Karlsson min älskade fästmö”.

Malin tar snabbt på sig jackan och springer skrikande bort från studentnationen. Sedan rusar hon hem till studentlägenheten där hon snabbt packar ihop sina saker.
Precis ett år senare skriver Malin Karlsson in sig på ett annat universitet i en annan svensk universitetsstad tillsammans med sin fästman, Karl von Axelsson. Tillsammans går de bort till den närmast liggande studentnationen för att skriva in sig och där leda dess studentspexensembles under den kommande höstterminen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar