torsdag 29 juli 2021

Skräckregissören, forts./ Novell skriven av: Marika Frykholm


Malin Karlsson satt bekvämt i en fåtölj i sitt gamla studentrum där hon hade bott i detsamma hyreshuset som hon hade bott i innan flytten till Lund för över 2 år sedan då hon var förlovad med sin före detta fästman, Karl von Axelsson. 

Hon satt med sin dator i knäet och skrev på ett manus till årets storspex. För hennes nation.

Det hon skrev var följande:

" En stor folksamling. På en maskeradbal på Kungliga Operan i Stockholm. Det råder total förvirring. Kung Gustav den 3:e har just blivit mördad. Folket är oroliga. Men Malin Karlssons rollfigur, tjänarinnan Malin Svensdotter lever livets glada dagar. Hon har just fått ihop det med en av betjänterna på det kungliga slottet. Att kung Gustav den 3:e är mördad har hon inte den blekaste aning om. Hon lever livets glada dagar och har just roat sig hela natten lång på den stora maskeradbalen på den Kungliga Operan i Stockholm".

Malin Karlsson stängde av datorn. Så bestämde hon sig. Hon tryckte på " skicka" knappen på datorn i ett mail hon just hade skrivit tillårets storspex regissör och sexensemblens spexrex, ( en påhittig titulering för ledaren av en spexensemble), och skickade iväg utkastet till spexmanuset till spexrez Petter Karlsson.

Malin Karlsson log nöjt för sig själv. Så gick hon och lade sig.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar