söndag 15 mars 2020

En arkeologisk resa till Uppsala/ Novell skriven av: Marika Frykholm



Den kommande lördagen kom Oskar Lundkvist och hämtade Helena hemma hos hennes fosterfamilj, Thomas och Eva Svensson och barnen David, Jakob, Kristina och Maria Svensson på Vasavägen 26 i Sotcksund i Danderyd. Helena och Oskar Lundkvist satte sig i Oskar Lundkvists bil och åkte direkt upp till Uppsala. 
Väl framme i Uppsala så åkte de direkt ut till Uppsala högar, en liten bit utanför Uppsala. Där påbörjade de den arkeologiska utgrävningsexpeditionen. 
Men plötsligt såg Helena en man i en svart hatt borta vid bilparkeringen vid Uppsala högar. Hon rusade genast dit och i farten då hon sprang plockade hon upp sin mobiltelefon och tog snabbt ett kort av mannen i den svarta hatten. 
Sedan övergav hon Oskar Lundkvist vid den arkeologiska utgrävningsplatsen och satte fart mot Uppsala centralstation där hon direkt tog tåget tillbaka hem till Stockholm. 
Väl i Stockholm tog hon bussen direkt till den polisstation där hon hade varit den förra gången. Som tur var visade det sig vara samme jourhavande poliskonstapel som tog emot henne.  
Helena visade kortet hon hade tagit av mannen i den svarta hatten. Men den jourhavande polismannen kontaktade omedelbart Helenas fosterfar Thomas Svensson som direkt åkte in till Stockholm, hämtade Helena och förde henne tillbaka till den barn- och ungdomspsykiatriska avdelningen där hon hade hållits inlåst förra gången hon hade besökt den jourhavande poliskonstapeln på densamma polisstationen i Stockholm. 
Liksom förra gången fick Helena endast komma ut då hon skulle åka med färdtjänsten till och från Mellanhöjdsskolan på söder i Stockholm för att gå på sina lektioner tillsammans med sin åttonde klass på Mellanhöjdsskolan. 
Då veckan var slut kontaktade Oskar Lundkvist henne för han hade varit i kontakt med den jourhavande poliskonstapeln och hade fått bekräftat att det verkligen var Bertil Karlsson som var mannen i den svarta hatten som Helena hade tagit ett kort av som var densamme mannen som hade slagit ner henne på ägorna bortanför staketen på ägorna intill Brukskvistas lägergård ute på Adelsö utanför Stockholm. 
Oskar Lundkvist hade som förslag att de skulle åka tillbaka till Sigtuna den kommande lördagen och där gå på en guidad rundtur av staden Sigtuna igen. För att sedan besöka detsamma cafèet där de senast hade fikat. Samt även besöka det vikingamusèet i Sigtuna där de hade varit den förra gången. 
Helena blev alldeles till sig av förtjusning och förväntan. Veckan kunde inte gå snabbt tyckte hon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar