onsdag 24 februari 2016

Den hemska klassresan, forts/ Av: Marika Frykholm

Då Helena vaknade morgonen därpå så var hon väldigt sugen på att komma till skolan och träffa sina klasskopmisar. Det blev ungefär som hon hade tänkt sig. Hon fick massor av frågor om varför hon hade missat bussen med resten av klassen I på södnagseftermiidagen då alla skulle åka tillbaka till Stockholm igen. Helena förklarade vad som hade hänt coh hela kalssen bestämde sig för att åka tilblaka ut till lägergården ute på Ekerö en lördag någon helg och ta reda på mera om den spökande arkeologiska akademikern som inte skulle finna frid förrän hon hade fått sin akademiska tiel.

Det blev bestämt att dom skulle försöka ta sig själva ut till Ekerö redan den följande lördagen. Klassen samlades på T- centralen I Stockholm och åkte tillsammans ut till Brommaplan där dom tog en buss ut till Ekerö. Det gick mycket lätt att hitta ut till lägergården där de hade haft sin klassresa för någon vecka sedan.

Men hur dom än sökte på fälten bakom staketet som Helena hade klättrar over så fann dom inte de spåren som Helena hade följt den söndagseftermiddagen då hon hade blviit lämnad kvar ute på lägergården på Ekerö. Bisvikna tog de bussen tillbaka till Brommaplan och bestämde sig för att istället åka tillbaka en annan lördag då hembygdsföreningen som Helena hade beskt ute på Ekerö där lägergården var hade mote igen och fråga om det var någon I hembygdsföreningen som visste mera fakta om den spökande, arkeologiska akademikern som måste få sin akademiska titel för att finna frid


.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar