onsdag 24 februari 2016

Den hemska klassresan, forts./ Av: Marika Frykholm

Helena och Eva hade bestämt träff på ett cafè inne I Stockholm. Dom träffades där dagen därpå: Helena tyckte att Eva verkade jättetervlig och dmo kom överens om att åka ut en helg till lägergården ute på Ekerö och ta med sig spadar och hackor och ordna sin egen arkeologiska utgrävning där på ängen bakom stakeket där Helena hade gått omkring efter att hennes klasskamrater hade åtk hem den helgen dom hade varit där på deras klassresa för några veckor sedan.

Helena och Eva tog bussen ut till Ekerö helgen därpå. Dom hade med sig spadar och hackor och bra kläder. Dom kom fram till lägergården och klättrade over staketet med spadarna och hackorna. Dom påbröjade utgräningen men précis då dom hade kommit igång riktigt bra hordes det rop från andra sidan staketet. Det visade sig vara medlemmar från den lokala hembygdsföreningen. De var oerhört arga på Helena och Eva för att dom höll på och gräva på ängarna bakom staketet utan tillstånd. De krävde att de fick telefonnumrena till helenas och Evas föräldrar så att dom kunde komma ut till Ekerö och hämta dom.

Det blev en väldigt snopen hemfärd för bade Helena och Eva. Deras föräldrar var väldigt arga på dom. De fick vet att de som straff skulle få åka på sommarlovs lager och inte få träffas på hela sommaren. Eva skulle få åka på ett seglarläger på Västkusten och Helena skulle bli tvingad på ett kollo ute på barnens Ö. Det lät inte särskilt kul, tyckte helena som med fasa såg fram emot sommarlovet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar