onsdag 24 februari 2016

Den hemska klassresan, forts./ Av: Marika Frykholm

Helena hade tråkigt. Hon följde med en äldre kompis som hette Anna till Stockholms universitet och fick gå med på en föreläsning I arkeologi. Där visade det sig att det var en B-kurs I arekologi som ganska snart skulle få gå på utgrävningar borta på Ekerö, précis inärheten av där Helenas klass hade varit på lager och där lägergården med den spökande, kvinnliga arkeologen fans som Helena var så nyfiken på. Helena hade visserligen skolkat från skolan just den här dagen för att få följa med sin äldre kopmpis Anna på hennes föreläsning I arkeolgi.

Men hon tog ändå mod till sig och frågade om hon fick följa med påp utgrävningarna borta på Ekerö. Javisst, svarade läraren I arkeologi bara duh ar målsmans underskrift. Helena tog med sig dagen då utgrävningarna borta på Ekerö skulle äga rum en gammal lapp med hennes mammas underskrift på som hon racket fram till läraren I arkeolgoi som hette Malin.

Malin skulle vara deras guide och klassen skulle åka I en hyrd buss ut till Ekerö där utgrävnignarna inärheten av lägergården där Helenas klass hade varit på kalssresa, skulle vara. Helena och Anna gick på bussen och satte sig bredvid varandra, ganska långt bak. De var båda mycket spända på den här arkeologiska utgrävningen och hur dagen ute på Ekerö skulle bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar