onsdag 24 februari 2016

Maria Stuart på Dramaten/ Recension av: Marika Frykholm

Jag var och såg föreställningen: " Maria Suart" på Dramaten I Stockholm fredags för 1 vecka sedan, och tyckte den var alldeles otroligt välgjord med jättebra skådespelare! Föreställningen " Maria Suart" handlar om den katolska skotska drottningen Maria Suart som blir avrättad av sin engelska kusin, Elisabeth 1 av England. Men där skiljer sig Schillers pjäs helt och hållet från den evrkliga historiska händelsen.

För allt medan Maria Suart sitter fänglsad av sin kusin, Elisabeth den 1:a av England så utspelas ett drama där de två drottningarna I Schillers pjäs, Maria Suart får mötas och diskutera Englands medeltida politiska situation, ett mote som aldrig skedde I verkligheten. Allt medan de som är för/ respective mot Maria Suarts avrättning dör runtomkring dom sitter de båda drottningarna på scenkanten och dricker tè I godan ro med varandra och diskuterar politik.

Det kunde tyckas lite krångligt I början under den första akten av Maria Stuart att det var de två finlandssvenska skådespelerskorna som spelade alla roller själva men jag tyckte att man vande sig rätt snabbt vid detta.

Därför vill jag absolut rekommendera att gå och se Schillers," Maria Suart" på Dramaten I Stockholm så länge den går!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar