onsdag 24 februari 2016

Den hemska klassresan, av: Marika Frykholm

Helena hade så fruktansvärt tråkigt. Hela sommarlovet hade hon varit hemma i sina föräldrars lägenhet i Stockholm. Hon fick inte kontakta sin kompis Eva, och Eva var ändå på seglarlägret på Västkusten. Helena funderade. Eva fanns ju med på facebook. Om hon skulle ta och lägga in ett inlägg på facebook till Eva?

Vilken bra idè! Tyckte Helena. Vilket hon genast gick till facebook och skrev till Eva. " Hej Eva"! Skrev Helena. " Hoppas att du inte har lika långtråkigt som jag har det. Det är inget kul som händer. Vad sägs om att du också försöker rymma från ditt seglarläger så ses vi i Stockholm vid Brommaplan och tar bussen ut till Ekerö tillsammans"? " Glöm inte att ta med spade och hacka så att vi kan gräva"!

Eva blev jätteglad och lyckades faktiskt rymma från sitt seglarläger på Västkusten. Hon och Helena träffades samma helg vid busshållplatsen på Brommaplan. Den här gången var allt helt perfekt! Tänkte dom båda två.

Bussen kom och Helena och Eva steg på den med sina hackor och spadar. Nu var de på väg ut till lägergården där de hade bott med Helenas klass under klassresan. Det kändes mycket kul tyckte både Helena och Eva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar